مصاحبه رسانه ملی با جناب آقای مهندس قاسمعلی تیموری

همزمان با برگزاری نخستین دوره نمایشگاه فناوری‌ها و محصولات محرومیت زدا رسانه ملی مصاحبه هایی را در نمایشگاه و بعد از در رسانه با جناب آقای مهندس قاسمعلی تیموری انجام داده است که در ادامه به مشروح آن میپردازیم.

این مصاحبه ها و صحبت ها همزمان در شبکه یک و شبکه خبر و سایر رسانه های خبری به صورت پوشش زنده و ضبط شده به نمایش و منتشر گردیده است.

حمایت‌ها از تولید کنندگان فناور، تبعیض آمیز است

فعال شرکت‌ دانش بنیان در حوزه دام: باتوجه به این که دو سال است مجوز دانش بنیان گرفتم، متاسفانه حمایت‌ها از محصول شرکت به نظر مقداری تبعیض آمیز بود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه خبر در برنامه سلام خبرنگار با آقای مهندس قاسمعلی تیموری از فعالان در حوزه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه دام و خوراک دام گفت و گو کرد.

سوال: نخستین دوره نمایشگاه فناوری‌ها و محصولات محرومیت زدا در حال برگزاری است در قالب نمایشگاه برنامه ملی آباد ایران، صحبت از دانش بنیان و محصولات فناورانه که می‌شود شاید ذهنیت‌ها سراغ موارد دیگری غیر از دام و خوراک دام برود خیلی کوتاه بگویید این نسبت را چگونه شما برقرار کردید در حوزه دام و خوراک دام با فعالیت دانش بنیان؟

قاسمعلی تیموری: خسته نباشید جانانه به همه عزیزان فعال در عرصه دامپروری کشور دارم، چون می‌دانم خیلی زحمتکش و پر تلاشند و سختی‌های خیلی زیادی را دارند می‌کشند. اول می‌خواهم یک مقدمه‌ای در صنعت دامپروری بگویم، چون مقداری فکر می‌کنم اجحاف شده در حقش و تا اسم دام می‌آید خیلی ما شاید نگاه تخصصی به آن نداشته باشیم.

از این تریبون استفاده می‌کنم و می‌گویم یکی از صنایع بزرگ و استراتژیک کشور که سهم بزرگی در امنیت غذایی و سلامت جامعه دارد و بخش عظیمی از نیاز‌های سبد غذایی را تامین می‌کند و سلامت انسان مستقیما مرتبط با صنعت دامپروری در مورد این که بنده نوعی به عنوان قطره‌ای از این دریا وارد شدم و کمکی کردم به صنعت دامپروری و از این جا می‌خواهم شروع کنم که یکسری از محصولات تخصصی در صنعت دامپروری وارداتی است کماکان البته خیلی کم شده یکی از این محصولات محصولی بود به نام محصول پای کلر برای آرمن هامر امریکا بود.

سال ۱۳۹۲ مکاتبه‌ای با این شرکت داشتم که این محصول را وارد کنیم در مقطع حساسی از صنعت دامپروری در گاوشیری استفاده می‌شود قبل از زایمان برای جلوگیری از یکسری بیماری‌های متابولیکی و بحث کاهش بیماری متابولیکی، متاسفانه جواب ایمیل مان را به خاطر یکسری تحریم‌هایی که اتفاق افتاد ندادند و این باعث شد که برویم به سمت این که این محصول را ابتدا مهندسی معکوس کنیم و بعد ارتقا بدهیم و اول محصول امریکایی را تولید کردیم وارد یک تست فارم کردیم خیلی جواب چشمگیری از آن ندیدیم، بعد تیم آر اند دی شرکت بررسی کرد و ارتقا دادیم این محصول را یعنی الان این محصول، محصول فرم عالی است در مقطع پرورش گاو شیری استفاده می‌شود و جزو محصولات پیشرفته و می‌شود گفت که یک خوراک درمانی به حساب می‌آید ارتقا یافته در دنیاست و الان هم در بسیاری از دامداری‌های بزرگ در حال استفاده است.

سوال: محصولی که تولید می‌کنید به صادرات هم رسیده؟

قاسمعلی تیموری: نخیر، به دلیل این که باتوجه به این که دو سال است با این که مجوز دانش بنیان گرفتم متاسفانه حمایت‌ها به نظر مقداری تبعیض آمیز است.

سوال: از معاونت علمی فناوری توقع حمایت دارید یا بخش دیگر؟

قاسمعلی تیموری: به عنوان یک تولیدکننده فناور نباید دنبال یک حامی بگردم که به عنوان مثال یا معاونت علمی فناوری یا صندوق‌های مالی بخواهند به ما کمک کنند متاسفانه خیلی تلاش کردم.

سوال: در داخل که بازار خودتان را دارید، برای صادرات مشکل در کجاست و چه حمایتی نیاز است؟

قاسمعلی تیموری: در بحث صادرات نیاز است که یک کارخانه مجهز با استاندارد‌های کد آی آر که در سازمان دامپزشکی تامین شده طراحی و ساخت بشود، چون متاسفانه بسیاری از کارخانه‌های تولید خوراک دام فاقد این مجوزند و الان داریم به صورت برون سپاری این محصول را تولید می‌کنیم.

 

 

سوال: یعنی نیازمند مثلا تسهیلاتید بتوانید فعالیت را گسترش بدهید که در حوزه صادرات هم وارد شود.

قاسمعلی تیموری: دقیقا، شاید به عنوان یک فناور در عرصه صنعت دامپروری این شاید درددل خیلی از دوستان فناور است به عنوان شرکت‌های دانش بنیان که بسیاری از دوستانی که در این حوزه در این زیست بوم فعالند از سطح مالی متوسطی برخوردارند، چون دوستانی که ادامه تحصیل دادند و فارغ التحصیل مقاطع تکمیلیند که از خانواده زحمتکش و پرتلاشند قطعا یکسری تضامینی نیاز است برای تسهیلات که متاسفانه ما مشکل داریم در این تسهیلات.

مجری: نکته پایانی.

قاسمعلی تیموری: در مورد تلاش‌هایی که دوستان خوبم در صنعت دامپروری کشیدند می‌خواهم تشکر ویژه کنم و یک توضیح کوتاه بدهم که صنعت دامپروری در کشورمان به شدت و به سرعت رشد کرده یعنی در این ۱۵ سال اخیر ما از نظر علمی و از نظر کیفیت تولید شاید دومین یا سومین کشور دنیاییم که از نظر راندمان تولید، چون شاید نزدیک کشور امریکا باشیم. تشکر می‌کنم از همه عزیزان و امیدوارم اگر کمکی از دست مان برمی آید در بخش علمی و فناوری صنعت دامپروری بتوانیم وظیفه درست انجام بدهیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.